Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، گفت: مرکز مالکیت معنوی در راستای اجرای برنامه‌های جامع خود و در جهت حمایت از تولیدات داخلی مخصوصا تولیدات دانش بنیان و اشتغال آفرین مجموعه برنامه‌های خود را برای مخاطبان عام و مخاطبان خاص و مالکیت فکری در دستور کار خود قرار داد. خبرگزاری میزان - سید محمد علی میرطاهری در آستانه روز مالکیت فکری و معنوی صبح امروز در یکی از مدارس تیزهوشان دخترانه تهران حاضر شد و ضمن گرامیداشت هفته معلم و سالروز شهادت شهید مرتضی مطهری، اظهار کرد: مرکز مالکیت فکری براساس قانون مصوب مجلس شورای اسلامی متولی مالکیت فکری در کشور تشکیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: این مرکز وظیفه ثبت ایده‌ها و خلاقیت‌های فکری تک‌تک نخبگان را بر عهده دارد به طوری که خلاقیت‌های ذهنی نخبگان توسط مرکز مالکیت فکری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور صیانت و حمایت می‌شود.

میرطاهری بیان کرد: هرگاه سخن از دارایی به میان می‌آید ناخودآگاه ذهن انسان به سمت مصادیق عینی مالکیت همچون پول، زمین، کالا و ... سوق پیدا می‌کند، این در حالی است که در دنیای امروز نوع دیگری از مالکیت مورد توجه قرار گرفته است که به مراتب از دارایی‌های ملموس پر اهمیت‌تر بوده و از آن با عنوان مالکیت فکری یاد می‌شود.

رئیس مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کل کشور با بیان اینکه به طور سنتی دارایی‌های فیزیکی بخش عمده‌ای از دارایی‌های صاحبان کسب و کار‌ها و صنعتگران محسوب و تا حد زیادی به عنوان عامل رقابتی در بازار در نظر گرفته می‌شوند، گفت: در چند دهه اخیر علم و دانش و درسایه آن تکنولوژی، مسیر تحول صنعت را تحت تاثیر قرار داده و جنبه‌های جدیدی در آن ایجاد کرده است.

میرطاهری با بیان اینکه مالکیت‌های نامحسوس در حال تبدیل شدن به موضوع ارزشمندتر از دارایی‌های عینی هستند، بیان کرد: به طوری که ۹۷ درصد از ارزش کل دارایی‌های شرکت مایکروسافت به دارایی‌های ناملموس یا دارایی‌های فکری اختصاص دارد و فقط ۳ درصد از ارزش کل دارایی‌ها به ساختمان و تجهیزات و... مربوط است.

وی افزود: افزایش سهم دارایی‌های ناملموس نسبت به دارایی‌های ملموس به عنوان یکی از شاخص‌های شرکت‌های بزرگ دنیا به حساب می‌آید.

رئیس مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اظهار کرد: مالکیت فکری مقوله نوین حقوقی است که امروزه به یکی از حقوق‌های اساسی انسان تبدیل شده است تا جایی که در اعلامیه جهانی حقوق بشر برخورداری از منافع مادی و معنوی مالکیت‌های فکری در کنار حقوق بشری به رسمیت شناخته شده است.

میر طاهری بیان کرد: مطالعات نشان می‌دهد شناخت و آگاهی از مکانیزم‌های حمایت از مالکیت فکری، موجب افزایش مهارت‌های مبتکرانه و خلاقانه در دانش آموزان، توسعه فناوری‌های نوین و نهایتاً منجر به خلق ثروت می‌شود.

وی در ادامه گفت: در مقابل عدم شناخت مفاهیم مالکیت فکری و نحوه محافظت از آن، دستاورد‌های آن را در معرض خطر قرار داده و بدین سبب باعث کاهش فعالیت‌های مبتکرانه دانش‌آموزان می‌شود بنابراین آشنایی با مقوله مالکیت فکری و مسائل مرتبط با آن یکی از مهمترین مباحثی است که می‌تواند آینده شغلی و حرفه‌ای دانش آموزان را تحت تاثیر قرار دهد و موفقیت‌های اقتصادی و خلاقیت دانش آموزان را در عصر حاضر تضمین می‌کند.

وی با با بیان اینکه با توجه به اهمیت موضوع سازمان جهانی مالکیت فکری روز ۲۶ آوریل مصادف با ۲۶ اردیبهشت به مناسبت سالروز اجرایی شدن کمیسیون تاسیس سازمان جهانی مالکیت فکری و به منظور اجرای مبانی مالکیت فکری و اهمیت آن این روز را تحت عنوان روز جهانی مالکیت فکری ثبت کرده و از سال ۲۰۰۰ مجموعه برنامه‌های خود را اجرا می‌کند.

رئیس مرکز مالکیت معنوی و فکری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور بیان کرد: در این راستا هر سال کشور‌های عضو وایپو مجموعه رویداد‌ها را در روز جهانی مالکیت فکری برای آگاهی بخشی عمومی و بررسی موضوعات مختلف برگزار می‌کند.

وی افزود: در کشور ما نیز سیاست‌های کلان کشور در این عرصه، به تبع این تحولات تغییر کرده و الزامات قانونی برای حرکت در مسیر ایجاد شده است؛ مرور اسناد بالادستی کشور از جمله سند نقشه جامع علمی کشور، قانون حمایت از شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان و تجاری‌سازی و دیگر اسناد بالادستی نشان می‌دهد که اولویت سیاست‌های کلان کشور در سه دهه اول بعد از انقلاب اسلامی، افزایش تعداد دانشگاه‌ها و رشد کمی دانشجویان، بازسازی صنایع داخل و ارتقای وضعیت صنعتی بوده است، اما در دهه کنونی، توسعه فناوری پیشرفته و اقتصاد دانش‌بنیان در اولویت قرار گرفته است. بیشتر بخوانید سمینار منطقه‌ای نشانه‌های متمایز‌کننده برای محصولات مبتنی بر مبدأ برگزار شد رئیس مرکز مالکیت معنوی و فکری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور بیان کرد: مرکز مالکیت معنوی به استناد ماده ۵۲ قانون ثبت اختراعات، طرح‌های صنعتی و علائم تجاری مصوب ۱۳۸۶ به عنوان تنها متولی امور مربوط به مالکیت‌های فکری و همچنین نماینده سازمان جهانی مالکیت فکری در ایران با عنایت به اینکه ارتباط تنگاتنگی با شرکت‌های فعال حوزه دانش بنیان و تولید کنندگان دارد، به عنوان بازوی پیشران و موتور محرک اقتصاد و صنعت کشور نقش بسزایی در رشد و توسعه پایدار مخصوصاً توسعه صنعت دانش بنیان دارد.

میرطاهر یعنوان کرد: با عنایت به اینکه اولین گام در جهت تمهید و تسهیل مقدمات کسب و کار و تولیدات داخلی و مهیا کردن زیرساخت‌های لازم برای رونق صنعت فرهنگ سازی و آگاهی‌بخشی عامه مردم از مباحث مالکیت‌های فکری و مالکیت‌های دانش‌بنیان است، این مهم به عنوان یکی از راهبرد‌های کلان و ماموریت‌های اصلی مرکز تعریف شده است.

وی بیان کرد: از این رو مرکز مالکیت معنوی در راستای اجرای برنامه‌های جامع خود و در جهت حمایت از تولیدات داخلی مخصوصا تولیدات دانش بنیان و اشتغال آفرین مجموعه برنامه‌های خود را برای مخاطبان عام و مخاطبان خاص و مالکیت فکری از جمله مخترعان فعالان حوزه دانش بنیان، استارتاپ‌ها، صنعتگران، طراحان صنعتی، کارآفرینان و تولیدکنندگان، اساتید دانشگاه، دانشجویان، معلمان و دانش آموزان در دستور کار خود قرار داد به طوری که تمام مخاطبان به فراخور شرایط خود بتواند از این برنامه‌ها بهره‌مند شوند.

رئیس مرکز مالکیت معنوی و فکری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ادامه داد: جهت دستیابی به این مهم، مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کل کشور برنامه‌های مختلفی را در دستور کار خود قرار داده است؛ امید است با اجرای برنامه‌های فوق به صورت مستقیم و سالانه در راستای فرهنگ‌سازی و اجرای منویات مقام معظم رهبری (دامت برکاته)، مشارکتی چه بسا اندک در راستای اعتلای نظام مقدس جمهوری اسلامی داشته باشیم و با ایجاد انگیزه و نخبگان و مخترعان و سرمایه‌های معنوی از کشور جلوگیری شود تا بدینوسیله شاهد رونق صنعت و توسعه پایدار اقتصادی کشورمان باشیم.   انتهای پیام/ برچسب ها: قوه قضاییه ثبت اسناد

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: قوه قضاییه ثبت اسناد مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک جهانی مالکیت فکری تولیدات داخلی مالکیت فکری دانش بنیان دستور کار دانش آموزان دارایی ها برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۷۶۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادارات فرهنگ و ارشاد، نقش ویژه‌ای در ترویج فرهنگ ثبت رسمی دارند

سیدمهدی هاشمی در دیدار با محسن روحی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی شمال استان کرمان در خصوص وضعیت حدنگاری و موانع پیشبرد حداکثری صدور اسناد مالکیت اشخاص حقیقی و توسعه همکاری‌ها گفتگو کرد.

هاشمی  گفت: یکی از موانع تحقق حدنگاری، تقاضا محور بودن صدور اسناد مالکیت است و در این خصوص باید با تبیین و اطلاع‌رسانی مزایای اسناد مالکیت حدنگار، مالکین اراضی و املاک نسبت به اخذ سند ترغیب شوند.

وی افزود: ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولی فرهنگ عمومی، نقش بی‌بدیلی در توسعه فرهنگ ثبت رسمی و سوق دادن آحاد جامعه به معامله اموال غیرمنقول بوسیله اسناد مالکیت رسمی دارند.

مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان کرمان تصریح کرد: متاسفانه بخشی از افراد نیازی به ثبت رسمی معاملات احساس نمی‌کنند که تولیدات هنری و اقدامات تبیینی رسانه‌ها می‌تواند در این زمینه گره‌گشا باشد.

وی ضمن اشاره به اینکه فاقد سند بودن بخشی از اراضی و املاک تبعات متعدد حقوقی، اقتصادی و اجتماعی را پدید آورده است، گفت: بی‌هویت بودن اراضی به یک ابرچالش تبدیل شده است و همه مسئولان ارشد کشور با درک روشنی از این واقعیت، پای کار حدنگاری آمده‌اند.

عضو شورای قضایی استان کرمان گفت: بدین منظور اعتبارات ویژه‌ای برای تهیه نقشه منازل شهری و روستایی تخصیص یافته است و به ویژه برای کاهش بار مالی کشاورزان تاکنون قرارداد‌های نقشه‌برداری و تشکیل پرونده رایگان برای نیمی از اراضی زراعی رفع تداخل شده استان کرمان منعقد شده است و برای باقی مانده اراضی نیز مراحل عقد قرارداد در حال پیگیری است.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • تولید انبوه محصولات دانش‌بنیانی مورد حمایت وزارتخانه‌ها قرار گیرد
  • واگذاری هزار فقره سند مالکیت در بندر خمیر
  • بی‌هویتی اراضی به یک ابرچالش تبدیل شده است
  • انقلاب تولیدات دانش بنیانی صنعت پتروشیمی در راه است
  • ادارات فرهنگ و ارشاد، نقش ویژه‌ای در ترویج فرهنگ ثبت رسمی دارند
  • سفر یک روزه رئيس سازمان زندان های کشور به بشاگرد
  • رسالت مالکیت فکری، شناسنامه‌دار کردن تولد نوآوری‌هاست
  • حل مشکل 50 ساله ساکنان قشم/ در سفر رئیس قوه قضائیه
  • عین‌اللهی: با اولویت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان کمبود دارو را جبران می‌کنیم
  • تحقق ۱۳۱ درصدی صدور سند مالکیت شهری و روستایی در گیلان